Leasen voor een korte termijn

Flexibiliteit wordt steeds belangrijker. Dit geldt ook voor het leasen van een auto. Het is tegenwoordig mogelijk om een auto te leasen voor een korte termijn. Waar je voorheen rekening moest houden met een tweejarig lease contract, kun je nu zelfs al voor een dag een auto leasen. Je kunt het leasen van een auto voor een dag een beetje vergelijken met een normale autoverhuur. Ook leaseperiodes van een half jaar of een jaar wordt steeds gebruikelijker. Voor een ondernemer biedt dit veel voordelen. Je zit geen lange periode meer vast aan een lease contract.

Short lease

Een lease auto aanschaffen voor een korte periode biedt veel flexibiliteit. Als je net een onderneming start, heb je nog geen goed zicht op de toekomst. Een lease contract voor een lange periode afsluiten, brengt risico’s met zich mee. Als je het contract tussentijds wilt ontbinden, krijg je te maken met een hoge afkoopsom. Daar zit je helemaal niet op te wachten als het bedrijf toch geen succes blijkt te zijn. Een auto leasen voor een kortere periode is dan een betere en verstandigere optie. Het enige nadeel is dat de maandelijkse lease kosten dan hoger liggen.

Deelauto leasen

Het is bij sommige lease maatschappijen ook mogelijk om een deelauto te leasen. Je kunt de lease auto gebruiken voor meerdere werknemers van je bedrijf. Het is dus toegestaan dat meerdere personen hiervan gebruik maken. Dit is een uitkomst wanneer meerdere werknemers regelmatig afspraken buiten de deur hebben, maar het niet nodig is om voor elke werknemer een lease auto aan te schaffen. Er zijn diverse mogelijkheden wanneer het gaat om flexibel leasen. Je kunt een auto leasen voor een dag, zes maanden of een jaar. Echter, hoe korter het contract, hoe duurder de maandelijkse lease kosten zullen zijn.