Waarom zijn cartridges van een merk zo duur?

Heb je, net als de meeste mensen, een printer thuis staan? Dan is het je vast al opgevallen dat cartridges vaak nog duurder zijn dan de printer zelf. Tegenwoordig zijn printers helemaal niet meer zo duur, maar de printerinkt wel. Dit komt, omdat de printermerken hier veel meer mee verdienen. De merken behalen meer winst op de verkoop van cartridges dan op de verkoop van de printers zelf.

 

Het is vanzelfsprekend dat je niet te veel wilt betalen voor een nieuwe cartridge. Online vind je heel wat webshops die goedkope cartridges aanbieden. Vaak vind je in een webshop twee soorten cartridges; die van het originele merk en die van het huismerk van de webshop. Een cartridge van het originele merk is online vaak veel voordeliger dan in de winkel. Dit komt, omdat een webshop printerinkt vaak goedkoop kan inkopen.

 

Gratis updates downloaden

De meeste fabrikanten willen de verkoop van de goedkopere cartridges van huismerken tegengaan. Dit doen ze op diverse manieren. De meest bekende manier is door het uitbrengen van updates voor een printer. Volgens de dure merkfabrikanten, wordt hiermee de kwaliteit van je printer verbeterd. Iets dat natuurlijk nonsens is, want een printer die goed print, blijft gewoon goed printen.

 

Door de updates die de fabrikanten vaak uitbrengen, werken sommige cartridges van een huismerk niet meer. Dit is dus balen als je net een goedkope cartridge van een huismerk in de webshop hebt gekocht. Gelukkig, is dit probleem snel opgelost. Een klantvriendelijke webshop, zoals Goedkoopprinten.nl, plaatst de updates namelijk online. Je kunt deze gratis van de website downloaden, zodat je de nieuwe cartridge toch kunt gebruiken.

 

Op zoek naar een voordelige cartridge?

Ben je op zoek naar een voordelige cartridge? Dan vind je deze heel makkelijk online. Er zijn tal van webshops die cartridges aanbieden van het originele merk en het huismerk. Kies wel altijd voor een webwinkel met een keurmerk en goede recensies. Je weet dan zeker dat je hier cartridges van kwaliteit kunt bestellen. Als je op werkdagen een cartridge bestelt, wordt je bestelling de volgende dag vaak al thuisbezorgd.