Maximaal vitaal

5 tips voor het maken van Sushi

5 tips voor het maken van Sushi

Geplaatst op

We houden bijna allemaal van sushi en het is erg leuk om je eigen sushi te maken. Je kunt spelen met alle ingrediënten die je wilt, om je eigen persoonlijke rol te maken. Veel plezier bij het maken van sushi!

Gebruikt een houten lepel voor de sushi rijst

Nadat je de sushi rijst hebt gekookt, moet je een houten lepel gebruiken. Een metalen lepel kan schadelijk zijn voor de rijst en kan inwerken op de azijn die je in de bereiding gebruikt. Zodra de rijst gaar is, breng je het over in een houten kom, die het overtollige vocht uit de sushi rijst zal absorberen.

Breng je sushi rijst op smaak

Breng de sushi rijst op smaak met Shari-Zu, een Japans mengsel van suiker, zout en ongekruide rijstazijn. Gebruik een verhouding van 2 eetlepels azijn, 4 theelepels suiker en ½ theelepel zout, voor elke 1 kop ruwe sushi rijst. 2. Als de rijst is gekookt en heeft gelegen in een houten kom, meng je het mengsel over de rijst en vouw je de rijst voortdurend over zichzelf heen (voorzichtig, zorg ervoor dat je de rijst niet te plet) totdat er geen stoom meer vrijkomt.

Gebruik een sushi matje

Hoewel het niet helemaal noodzakelijk is, heb je veel netter uitziende sushi als je een sushi matje gebruikt. Je kunt deze overal kopen van een Aziatische voedselmarkt tot groothandel. Zorg ervoor dat je op zoek bent naar een bamboemat waarvan de ene kant afgerond is en de andere kant plat. Hoewel deze iets duurder kunnen zijn dan die waar beide zijden afgerond zijn, zul je al snel ontdekken dat de platte kant veel gemakkelijker te gebruiken is en veel aantrekkelijker resultaten oplevert!

Less is more

Als het gaat om vullingen, less is more. Gebruik een minimalistische mindset wanneer je de vullingen voor je rol voorbereidt, want zo was sushi bedoeld. Snijd de ingrediënten zoals komkommers en avocado’s in dunne reepjes voordat je ze op uw rijst legt.

Zo moet je sushi snijden

Nadat alle ingrediënten zijn opgerold, snij je de rol in het midden door en plaatst je elke helft parallel aan elkaar. Snijd en herhaal tot je in totaal 8 stukken hebt. Deze techniek voorkomt dat de ingrediënten eruit vallen tijdens het snijden! Heb je hier allemaal geen zin in kun je ook lekker sushi catering bestellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden