Maximaal vitaal

Brazilian wax: wat is het precies?

Brazilian wax: wat is het precies?

Geplaatst op

Bij de Brazilian wax wordt de gehele schaamstreek haarvrij gemaakt, hierdoor wordt deze manier van waxen ook wel de full wax, of Hollywood wax genoemd. Tijdens een Brazilian wax behandeling wordt er speciale wax gebruikt, hiermee wordt de haar inclusief de haarwortel uitgetrokken. Hierdoor zullen de haren minder snel terug en dunner teruggroeien.

De wax wordt gebruikt om de haren rond de schaamstreek, schaamlippen/penis, de bilnaad en rond de anus te verwijderen. Voor de veiligheid kan dit het best door een professional worden uitgevoerd.

Voordelen Brazilian wax

De voornaamste voordelen van de Brazilian wax zijn:

  • Een volledig kale schaamstreek wordt als mooier ervaren
  • Er blijven geen stoppels achter
  • Haren blijven langer weg dan bij het scheren
  • De haartjes die teruggroeien zijn aanzienlijk dunner

Meer schaamhaar vormpjes

De schaamharen in de schaamstreek kun je in veel verschillende vormen laten waxen. De meest gangbare zijn de klassieke bikinilijn, de landingsbaan (een streepje) of de Brazilian wax. De Brazilian wax wint het hierbij steeds meer aan populariteit.

Hieronder hebben we de alle vormen ook toegelicht.

  • Brazilian wax: bij de Brazilian wax (ook wel full wax genoemd) worden alle aanwezige haren uit de schaamstreek verwijderd.
  • Streep: een smal strookje schaamhaar op de venusheuvel boven de schaamlippen blijft staan (ook wel landingsbaan of Braziliaans streepje genoemd).
  • Hart: je kunt het haar in rond een gewenst figuurtje laten verwijderen. Dit wordt soms in de vorm van een hartje gedaan. Dit hartje wordt gevormd boven de venusheuvel.
  • Driehoek: naast de hartvorm is ook de driehoek een veel gebruikte vorm. Alle haren onder de venusheuvel en rond de schaamlippen wordt hierbij verwijderd.
  • Klassieke bikinilijn: alle haren die niet onder de bikini vallen, worden verwijderd.

Veilig de schaamstreek waxen

Het waxen van de schaamstreek is pijnlijk en kan infecties veroorzaken wanneer er sprake is van een onhygiënische omgeving of methode. Het is daarom van groot belang dat je deze behandeling laat uitvoeren door een professional.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden