Maximaal vitaal

Cosmetische ingrepen voor mannen – steeds populairder

Cosmetische ingrepen voor mannen – steeds populairder

Geplaatst op

In de hedendaagse maatschappij heeft gezondheid van lichaam, geest en ‘jong blijven’ een steeds grotere rol. Dit is onder meer te merken aan het groeiend aantal cosmetische ingrepen wat er ieder jaar gedaan wordt. Deze behandelingen zijn over het algemeen gericht op vrouwen en zij vertegenwoordigen dan ook het grootste deel van de klanten van dergelijke klinieken. Mannen kunnen echter net zo goed geholpen worden door middel van een kleine (of grotere) ingreep. Dit is de laatste jaren ook te merken aan de groeiende populariteit van de behandelingen onder mannen. Daar zijn een aantal redenen voor.

Grotere competitie op de werkvloer

In het bedrijfsleven is er een verandering van cultuur en filosofie gaande. De uitstraling van de ondernemingen moet, naast professioneel, tegenwoordig vooral jong en verfrissend zijn. Dit begint al met de zoektocht naar nieuw personeel. Dit is al te merken bij sollicitatieprocedures, waar uiterlijk en representativiteit een grotere rol speelt. Voor sommige mannen is dit een reden om bijvoorbeeld botox of een ooglidcorrectie te nemen.

Minder tijd besteden aan fitness

Mannen (en vrouwen) hebben het drukker dan ooit. Wie carrière wil maken zal lange dagen op het werk moeten doorbrengen. Daarnaast moet het sociale leven ook op peil gehouden worden én is er nog tijd nodig om te sporten. Het laatste wat veel mannen willen is een bierbuikje door het weinige bewegen. Net als op de werkvloer wordt duidelijk dat je beter slimmer kunt werken dan hard. In plaats van verschillende diëten te volgen en dagen in de sportschool te hangen om slank te blijven, kan een ingreep uitkomst bieden. Niet voor niets staat liposuctie hoog op lijst van populaire ingrepen bij mannen. De resultaten zijn fantastisch, en de herstelperiode is niet bijzonder lang.

Social media samenleving

Door allerlei vormen van social media is de focus en druk op uiterlijke schoonheid alleen nog maar groter geworden. Mensen krijgen volgers, aandacht en allerlei zakelijke mogelijkheden voor een deel op basis van uiterlijk. Dit is zowel voor vrouwen als mannen het geval. Een keerzijde hiervan is dat mensen sneller geconfronteerd worden met en gaan reflecteren op hun eigen uiterlijk. Dat heeft een negatieve invloed op het zelfvertrouwen, wat deels te verhelpen is met cosmetische chirurgie. Daarnaast is het taboe op cosmetische ingrepen ook een stuk minder geworden. Waardoor met minder angstig is om er voor uit te komen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden