Maximaal vitaal

De gezondste noten om snel spieren te krijgen

De gezondste noten om snel spieren te krijgen

Geplaatst op

De dagen van vetarme diëten die het lichaam van gezonde voedingsstoffen onthouden zijn voorbij. Gezonde vetten worden nu beschouwd als een pijler van gezonde voeding. Elk jaar lijkt het erop dat noten het meest veelzijdige en evenwichtige voedingsmiddel zijn voor de gezondheid. En toch worden ze nog steeds door velen opzij geschoven als vette junk food.

In noten zitten niet alleen vetzuren waarvan is aangetoond dat ze onder andere helpen om het cholesterolgehalte te verlagen. Er is ook aangetoond dat noten helpen tegen beroertes en type 2 diabetes.

Amandelen

Amaldelen ze zijn overal: in salades, op pizza’s, als hapjes met allerlei kruiden – ze hebben zelfs hun eigen melk. Met reden: Amandelen behoren tot de eiwitrijkste noten, maar dan voor een fractie van de prijs van sommige noten uit het hogere segment, zoals walnoten. Amandelen zijn ook hoog in mangaan en vitamine E, vitale verdedigers tegen oxidatieve schade.

Zij die amandelen op regelmatige basis eten hebben een lager risico om hartkwaal te ontwikkelen. In één studie werd zelfs vastgesteld dat ze in feite helpen om het cholesterolgehalte te verlagen.

Wat zit er in een amandel?

  • Calorieën: 169
  • Totaal Vet: 14,8 g
  • Totaal KAb: 8,3 g
  • Eiwit: 5.9 g

Andere belangrijke vitaminen/mineralen: riboflavine, vitamine E, calcium, magnesium, fosfor, zink.

Walnoten

Het woord superfood wordt met betrekking tot walnoten meer gebruikt dan met betrekking tot welke andere noot dan ook. Dit betekent in feite dat we, nu we weten dat walnoten vol zitten met voedingsstoffen, nog steeds bezig zijn met het ontdekken van alle voordelen die ze kunnen bieden.

De gezonde reputatie van de walnoot is grotendeels te danken aan de rijkdom aan essentiële vetzuren, met name alfa-linoleenzuur en linolzuur. En je hoeft geen boom te eten om de voordelen te zien!

Slechts een kwart kopje walnoten per dag levert bijna 100 procent van de totale aanbevolen inname van omega-3 vetzuren en bevat slechts 163 calorieën.

Walnoten bevatten ook fytonutriënten en antioxidanten waarvan bekend is dat ze nuttig zijn bij het verminderen van ontstekingsniveaus en het afweren van type 2 diabetes. Een andere interessante walnoot feit: Ze zijn een rijke bron van melatonine, die een gezonde slaapcyclus bevordert.

Wat zit er in een walnoot?

In een portie walnoten zit qua voedingswaarde:

  • Calorieën: 185
  • Totaal Vet: 18,5 g
  • Totaal KAb: 3,9 g
  • Eiwit: 4,3 g

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden