Maximaal vitaal

Het verschil tussen fillers en injectables

Het verschil tussen fillers en injectables

Geplaatst op

Fillers en injectables zijn twee termen die vaak samen gehoord worden. Voor velen is het echter niet duidelijk wat nou precies de verschillen zijn. Wij leggen je daarom uit wat de verschillen zijn en welke variant dan de beste keuze voor jou zou zijn. Lees snel verder!

Een filler is een soort injectable

Er zijn talloze soorten fillers op de markt. Elke variant is uniek geformuleerd om een bepaalde huidtextuur te bereiken.

Fillers geven volume en gezichtscontouren

Er zijn op de Nederlandse markt verschillende cosmetische injectables beschikbaar zoals Juvaderm, Restylane en Radiesse. Dit zijn fillers die volume in het gezicht toevoegen door middel van een vloeistof dat onder de huid wordt geïnjecteerd. Met deze producten kun je volume toevoegen aan de lippen, wangen, zelfs onder je ogen om die donkere kringen te verwijderen. Fillers werken voornamelijk op rimpels die in rust te zien zijn. Ze ondersteunen delen van je huid die verloren zijn gegaan door ouderdom, blootstelling aan de zon of zelfs gewichtsverlies in het gezicht.

Fillers kunnen diepe rimpels verminderen

Andere cosmetische vulstoffen zoals Botox worden gebruikt om lijntjes of rimpels te corrigeren. Deze filler, eenmaal geïnjecteerd in het gezicht, voegt geen volume toe maar verlamt bepaalde spieren onder de huid die rimpels veroorzaken. Deze fillers worden meestal geïnjecteerd in het bovenste gedeelte van je gezicht rond de wenkbrauwen en het voorhoofd.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een behandelaar?

Zorg ervoor dat je van tevoren nadenkt over je doelstelling en wat je wil bereiken met de ingreep. Niet-chirurgische fillerbehandelingen vallen nog steeds onder een medische procedure die specifieke training, kennis en vaardigheden vereist om een veilige behandeling en natuurlijk uitziende resultaten te garanderen.

Kies een behandelaar met een uitgebreide kennis van de gezichtsanatomie en een met de vaardigheid en precisie die benodigd is voor goede resultaten. Dit kun je bijvoorbeeld onderzoeken door de certificaten van de behandelaar te bekijken en reviews te lezen op het internet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden