Maximaal vitaal

Hoe verminder je de kans op kanker?

Hoe verminder je de kans op kanker?

Geplaatst op

De kans op kanker verminderen is iets wat iedereen wil. Kanker is immers een rotziekte, dat gun je niemand. Het is slopend, zowel emotioneel als fysiek. Niet alleen voor jou, maar ook voor je dierbaren om je heen. Genoeg redenen om de kans op kanker flink aan te gaan pakken dus. Goed nieuws voor jou; dat is mogelijk. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds richt zich bijvoorbeeld veel op onderzoeken die hierover gaan. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft daarmee een grote rol in zowel de preventie van kanker als de behandeling ervan.

Voeding

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft in haar onderzoeken ook een grote rol gegeven aan voeding. Voeding heeft namelijk een enorm grote impact op je gezondheid, en dus zo ook op kanker. Met een evenwichtig dieet dat variatie biedt en onnatuurlijke producten uitsluit, kun jij de kans op kanker enorm verminderen. Ook de genezing en behandeling van kanker verloopt een heel stuk soepeler indien je zo’n dieet aanhoudt. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds besteedt daarom dus enorm veel aandacht aan voeding, ook tijdens de behandeling dus. Het Fonds kijkt daarnaast ook naast specifieke voeding en de invloed daarvan op kanker. Zo gaat een recent gestart onderzoek over de invloed van regelmatig koffie drinken op darmkanker. 

Beweging

Ook beweging speelt een grote rol in de onderzoeken van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Met voldoende beweging houd je je bloedsomloop op gang. Op deze manier verminder je de kans op hart- en vaatziekten, maar ook op kanker. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds geeft ook veel aandacht aan beweging in haar onderzoeken voor tijdens de behandeling van kanker. 

Gewicht

Deze hangt redelijk samen met de vorige alinea, maar ook het gewicht is belangrijk om de kans op kanker te verminderen. De kans dat je kanker krijgt, is aanzienlijk hoger wanneer er sprake is van obesitas. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft ook onderzoeken gedaan die dit uitwijzen. Dus let toch een beetje op dat nummer op de weegschaal!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden