Maximaal vitaal

Marine phytoplankton: superfood dat je waarschijnlijk nog niet kent

Marine phytoplankton: superfood dat je waarschijnlijk nog niet kent

Geplaatst op

Superfood is een term die al vele tientallen jaren bestaat. In 1949 verscheen het woord voor het eerst in een Canadese krant. Aan het einde van de 20e en het begin van de 21e eeuw kwamen we het steeds vaker tegen. Tegenwoordig heeft elke foodieblogger er al eens een artikel over geschreven en kennen we al een boel superfoods, zoals haver, gojibessen, chiazaad, hennepzaad en tarwegras. Ook bessen, avocado’s, boerenkool, vette vis en olijfolie behoren tot de superfoods. In deze blog laten we je kennis maken met één totaal onbekende superfood: marine phytoplankton.

Superfoods en gezondheid

Superfoods hebben vaak gezonde eigenschappen: ze bezitten goede voedingsstoffen en antioxidanten. De positieve effecten op de gezondheid zijn echter niet wetenschappelijk bewezen. Het Voedingscentrum raadt aan om gevarieerd te blijven eten. In dit gevarieerde dieet neem je uiteraard ook gezonde voedingsmiddelen als superfoods op! Het is wel van belang dat je beseft dat je alleen via superfoods niet alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarom is het erg belangrijk om bovenstaand advies van het Voedingscentrum op te volgen.

Wat ook belangrijk is om te weten, is dat de term superfood niet vastgelegd is in de wet. Dit betekent dat het geen wettelijk beschermd begrip is en iedereen de term dus mag gebruiken. Het blijft daarom belangrijk om goed de etiketten te lezen om door te hebben wat je binnenkrijgt.

Marine phytoplankton

Marine phytonplankton is tegenwoordig nog de meest onbekende superfood. Het behoort tot de eencellige algen en bevindt zich in de zee. Net als vis bevat marine phytoplankton een grote hoeveelheid essentiële omega-3- en omaga-6-vetzuren. Daarnaast zitten alle 9 aminozuren die niet door je eigen lichaam aangemaakt kunnen worden in marine phytoplankton. Tot slot maken de fosfolipiden, belangrijke vitamines en mineralen het al helemaal gezond. De superfood is dus ontzettend goed voor je en geeft je lichaam volop energie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden